post@potetbilen.no
901 22 413

Kerrs Pink

Opplysningskontoret for Frukt og Grønt
Client
Opplysningskontoret for Frukt og Grønt
Category
Poteter

Kerrs Pink var tidligere vår viktigste potet og dyrkes fortsatt i store mengder, først og fremst i Rogaland. Kerrs Pink er en meget god høst- og vinterpotet. Den er tverroval med litt uregelmessig form og med dype øyne. Den har hvitt kjøtt med god smak og konsistensen er melen og fin. Pga. høyt tørrstoffinnhold har poteten lett for å sprekke under koking. Kok den derfor forsiktig (kok 15 min og dra kjelen av platen for videre trekking) og den egner seg derfor best til koking med skallet på.

Den er tverroval med litt uregelmessig form og med dype øyne. Den har hvitt kjøtt med god smak og konsistensen er melen og fin. Pga. høyt tørrstoffinnhold har poteten lett for å sprekke under koking. Kok den derfor forsiktig (kok 15 min og dra kjelen av platen for videre trekking) og den egner seg derfor best til koking med skallet på.

BRUKSOMRÅDE

Kerrs Pink egner seg godt til formretter, i bakverk, gryteretter og til bakepotet. Den er også godt egnet til brun lapskaus hvor man jevner med poteter. Mange foretrekker Kerrs Pink bl.a. til julematen.

EGENSKAPER

Potet har lavt fettinnhold og er en kilde til vitamin C, kalium og kostfiber. Vitamin C styrker immunsystemet og øker opptaket av jern fra andre matvarer, mens kalium bidrar til å opprettholde normalt blodtrykk. Kostfiber er gunstig for fordøyelsen.

Egenskapene gjelder ved inntak av minst 100 g vare.

LAGRING

4 – 6°C

Kerrs Pink har god lagringsevne.

Potetbilen
Personvern oversikt

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler slik at vi kan gi deg en best mulig brukeropplevelse. Informasjonskapsler lagres i nettleseren din og utfører funksjoner som å gjenkjenne deg når du kommer tilbake til nettstedet vårt og hjelpe teamet vårt med å forstå hvilke deler av nettstedet du synes er mest interessant og nyttig. Informasjonskapslene har en levetid på maksimalt 365 dager, og etter dette vil du bli spurt på nytt.