post@potetbilen.no
901 22 413

Pimpernel

Opplysningskontoret for Frukt og Grønt
Category
Poteter

Pimpernel er den viktigste poteten i Trøndelag. Den er langstrakt oval med grunne grohull og regelmessig og jevn overflate med mørk rød farge. Kjøttet er gult og fast og litt melent. Høst- og vinterpotet med høyt tørrstoffinnhold. Matkvaliteten er god, med kraftig potetsmak og gode kokeegenskaper.

Kjøttet er gult og fast og litt melent. Høst- og vinterpotet med høyt tørrstoffinnhold. Matkvaliteten er god, med kraftig potetsmak og gode kokeegenskaper.

BRUKSOMRÅDE

Pimpernel egner seg best til koking med skallet på og må kokes forsiktig.

EGENSKAPER

Potet har lavt fettinnhold og er en kilde til vitamin C, kalium og kostfiber. Vitamin C styrker immunsystemet og øker opptaket av jern fra andre matvarer, mens kalium bidrar til å opprettholde normalt blodtrykk. Kostfiber er gunstig for fordøyelsen.

Egenskapene gjelder ved inntak av minst 100 g vare.

LAGRING

4 – 6°C

Pimpernel har meget god lagringsevne. Like etter høsting koker den lett i stykker, men dette blir noe bedre etter en tids “modning” på lager.

Potetbilen
Personvern oversikt

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler slik at vi kan gi deg en best mulig brukeropplevelse. Informasjonskapsler lagres i nettleseren din og utfører funksjoner som å gjenkjenne deg når du kommer tilbake til nettstedet vårt og hjelpe teamet vårt med å forstå hvilke deler av nettstedet du synes er mest interessant og nyttig. Informasjonskapslene har en levetid på maksimalt 365 dager, og etter dette vil du bli spurt på nytt.